Базар здавља на градској манифестацији ,, Дани шљиве“ у Блацу

У циљу промоције, унапређења и очувања здравља становнишва наше општине, Дом здравља Блаце је организовао,,Базар здравља“, у центру града, уоквиру манифестације      ,,Дани шљиве“.

      

Колико су важни и значајни превентивни прегледи, потврдила је бројност заинтересованих посетиоца акције. Акцију су спровели здравствени радници, кроз многобројне активности, a посебан акценат је стављен вакцинацији против ковид 19. Поред мерења шећера у крви и мерења крвног притиска, заинтересовани посетиоци су могли да се вакцинишу против ковида 19. Такође, даване су стручне конслутације и савети, како о вакцинацији против ковид 19  тако и о здравим стиловима живота, препорукама за унапређење здравља, превенцији хроничних болести.

   

   

Поред изложбених поставка, које су са поменутим темама такође биле изложене у граду, подељене су и веће количине промотивно-здравственог материјала уз сва потребна образложења. Изузетно велик одзив грађана на овој јавној, здравствено-промотивној акцији је у потпуности потврдио њену успешност.

   

Базари здравља су највећа акција превентивне медицине која је дала веома добре резултате, а циљ је да се грађани подстакну да здравље сматрају својом бригом и највећом вредношћу.

 

You may also like...

Prevedi/Translate »