,,Базар здравља“ на градској манифестацији ,,Дани шљиве“

Поводом традиционалне градске манифестације ,,Дани шљиве“,  Дом здравља Блаце је и ове године организовао ,,Базар здравља“ у центру града.

,,Базар здравља“ је у главној улици окупио велики број  наших грађана, али и других посетиоца ове манифестације са великим интересовањем и бројним питањима.

       

Сви заинтересовани грађани и остали посетиоци су бесплатно и без здравствене књижице могли да провере крвни притисак, ниво шећера у крви уз индивидуалну анализу резултата, као и да добију едукативан материјал уз стручне савете везане за здравље и здраве стилове живота.

       

Базар здравља је и ове године прилика да се подсети становништво на значај здравих стилова живота и превенцију фактора ризика за настанак најчешћих поремећаја здравља, а посебан акценат је био на  ,,Вакцинацију против ковида до колективног имунитета”, како би подсетили наше грађане на могућност вакцинације против инфекције изазване вирусом Ковид 19 у дому здравља, као и на превентивне мере у борби против овог вируса.

       

На  инфо пулту све заинтересоване особе су могле да преузму промотивни и едукативни материјал, а у  исто време били су и изложени панои и изложбене поставке, са текстуалним и сликовитим приказом на исту тему.

Како би допринео бољем и квалитетнијем животу својих суграђана Дом здравља Блаце је, у оквиру својих надлежности и могућности,  поред  промоције здравља и превентивних прегледа, предузео све неопходне мере у циљу пружања медицинске помоћи учесницима и обезбедио присуство лекара током трајања ове манифестације.

You may also like...

Prevedi/Translate »