Дојење – кључ одрживог развоја

Национална недеља дојења обележава се од 30. септембра до 7. октобра за подстицање дојења и побољшање здравља беба широм света.

Овогодишњи слоган “ Дојење – кључ одрживог развоја “ жели да истакне не само колико је дојење значајно за бебу и мајку, него и целокупан развој друштва и да утиче на готово сваки аспект живљења у модерном свету.

Патронажне сестре  Дома здравља Блаце су током ове недеље имале задатак да информишу и укључе што више актера у промоцију дојења и да дају подршку трудницама и мајкама које доје.  Кроз ,,Школу за труднице“, а првенствено кроз своје активности на терену су обухватиле велики број трудница и мајки како би промовисале дојење као најбољи избор исхране деце у најранијем периоду живота.

Поред размене искустава, учесници ових активности су  могли да добију стручне одговоре и да се упознају са информативним материјалом на тему ,,Дојење и предности природне исхране“.

Национална недеља дојења ове године повезује ствараоце промена на нивоу заједнице, државе и региона, који позивају на глобалне акције.

Циљ обележавања је да се друштвена свест о значају и предностима дојења подигне на виши ниво. Исто тако је потребно подизати ниво друштвене свести о значају пружања активне подршке породици.

Добробит је општа, припада целој заједници, јер се тиме унапређује заштита здравља мајке и детета.

You may also like...

Prevedi/Translate »