Дом здравља Блаце је организовао Базар здравља ,,СВЕ ЗА ЗДРАВЉЕ, ЗДРАВЉЕ ЗА СВЕ“

Дом здравља Блаце је у центру  града, 18 и 19. августа од 10:00 до 15:00 часова,  одржао Базар здравља, поводом Блачке манифестације ,,Шљивијада“, где су сви заинтересовани посетиоци имали  прилику да се провери своје здравље безблатно и на лицу места.

      

      

Овогодишња тема је,,Све за здравље, здравље за све”, како би подсетили наше грађане на здраве стилове живљења, као важне и превентивне мере у циљу унапређња здравља.

Посећеност ,,Базара здравља” је била велика, где су наши грађани и сви заинтересовани посетиоци могли да преконтролишу своје здравствено стање уз бесплатно мерење крвног притиска и шећера у крви као и  дељење здравствено-васпитног материјала у виду брошура и лимфлета,  уз стручне савете здравствених радника везане за здравље и здраве стилове живота.

      

      

Базар здравља је лепо прихваћен од стране посетилаца, са великим интересовањем и бројним питањима. Присутни су између осталог и едуковани, од стране здравствених радника,  о превентивним мерама  унапређења личног здравља, о значају превентивних прегледа као најбољем виду здравствене заштите, о значају употребе редовне терапије и редовне лекарске контроле, о умереној и свакодневној физичкој активности, правилној исхрани, препознавању и отклањању штетних навика и стресогених чиниоца.

   

У исто време су изложене поставке, са сликовитим приказом на исту тему.

 

 

Једно од основних људских права је право на здравље. Људи треба да имају довољно информација о здрављу и о потребним услугама да би на одговарајући начин водили рачуна о свом здрављу и здрављу својих породица.

 

You may also like...

Prevedi/Translate »