Дом здравља Блаце обележио Светски дан хране

Ове године Светски дан хране, 16. октобар, обележава се под слоганом: „Правилна исхрана – доступна и приступачна свима. За свет без глади“.

Да би обезбедили здраву исхрану,  Дом здравља Блаце је омогућио здравствено васпитне активности у дечијем вртићу ,,Наша радост“   у виду предавања на  исту тему.

   

Cilj обележавања  je усмерен на формирање позитивних ставова деце предшколског узраста у вези са правилним навикама  у исхрани у раном детињству, а све у циљу превенције нутритивних поремећаја, које су последица неправилне исхране код младих.

Дечији вртић је блистао са малишанима. Уз едукацију о здравој исхрани и послужењу воћне салате, причало се о оном што можемо да урадимо, а то је да се побринемо да узимамо што више хранљивих намирница, да кажемо НЕ брзој храни, да научимо да читамо  деклерације на намирницама, да поштујемо здраву исхрану  као и произвођаче здраве хране.

   

Истог дана из вртића је послата порука да је правилна исхрана основ нашег здравља, дајући добру лекцију   на заједничкој мисији очувања здравља.

You may also like...

Prevedi/Translate »