Дом здравља Блаце – први акредитован Дом здравља на период од седам година у Топличком крају

Дом здравља Блаце је успешно завршио процес акредитације који је започет 27.6.2016 посетом тима спољашњих оцењивача Агенције за акредитацију здравствених устнова републике Србије која је трајала до 29.јуна.

У том периоду извршено је спољашње оцењивање свих области којима се бави наша установа, а тим од три оцењивача је проценио да  93,43% свих процедура у нашој установи заслужује оцене 4 или 5, што представља највиши ниво квалитета. Тиме смо постали акредитовани за наредних седам година,  како  у свим медицинским областима  у којима Дом здравља обавља свој рад, тако  и техничкој, правној и економској служби, те управи и руководству.

Прегледом документације, процедура као и разговора са запосленима, тимовима, пацијентима и представницима локалне самоуправе, оцењивачи Агенције су по завршној речи коју су пренели запосленима, стекли утисак о великом напредовању у квалитету и стандардима у пружању услуга здравствене заштите, у односу на претходну посету 2013.године.

Представници Агенције су похвалили ентузијазам колектива, тимски рад и велику жељу менаџмента установе да препознајући значај процеса акредитације остварују своју мисију и визију на најбољи могући начин уз сталне напоре и активности усмерене на побољшање квалитета рада и безбедности пацијената и запослених.

У образложењу Агенције се наводи да је општи утисак је да је Дом здравља Блаце добро уређена и организована здравствена установа, са високим степеном хигијене, са менаџментом и особљем посвећеним спровођењу своје мисије и визије. Присутан је емпатијски однос особља према пацијентима, који карактерише љубазност, брига, посвећеност.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »