Извештај поводом обележавања Светског дана бубрега

У   сусрет обележавању Светског дана бубрега, који се обележава сваке године, сваког другог четвртка у месецу марту, Дом здравља Блаце је организовао низ здравствено-васпитних активности и то у виду организационих састанака, предавања, изложбених поставки, радионица и индивидуалних саветовања и разговора.

Овогодишњи слоган Светског дана бубрега је „Здравље бубрега свима и свуда”, а циљ обележавања овог дана је подизање свести о важности бубрега, органа који има кључну улогу у одржавању живота и упознавање јавности да су болести бубрега честе, могу бити опасне , али и излечиве.

У поливалентној патронажној служби у Дому здравља Блаце је одржано предавање на исту тему.

               

Нашим писутним и  заинтересованом грађанима на предавању, здравствени радници  су пружили знања о функцији, улози и унапређењу здравља бубрега, као и болестима и трансплантацији бубрега.

Након предавања, свим присутним лицима је мерен притисак и шећер у крви уз дељење штаманог, здравствено-промотивног материјала на исту тему.

Такође на исту тему су биле исаткнуте изложбене поставке у служби Поливалентне патронаже , у просторијама Удружења пензионера Блаце и чекаоницама Дома здравља Блаце.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »