Како се заштитити од грипа – савети за мештане села Чучале

Уз превентивни преглед, контролу крвног притиска и шећера у крви, мештанима села Чучале, здравствени радници Дома здравља Блаце су указали и на мере превенције против грипа, који је неизбежан пратилац сваке зиме.

Као важне кораке у превенцији, препоручено  је мировање, узимање симптоматске терапије, поливитаминске исхране.Такође је указана могућност  појаве симптома, као што су – повишена температура, болови у мишићима, зглобовима, општа слабост, малаксалост, главобоља, тегобе од стране респираторног тракта, сув надражајни кашаљ. У случају развоја компликација у виду погоршања општег стања, отежаног дисања, гушења, осећаја недостатка ваздуха, изражене главобоље, саветовано је  да се особе са овим симптомима, одмах  јаве својим изабраним лекарима.

Наша  мисија на терену, као и у селу Чучале је да побољшамо квалитет живота свих оних којима је наша помоћ неопходна, кроз унапређење и побољшање здравственог стања.  Пажљиво слушамо сваког, како бисмо препоручили услуге које највише одговарају  потребама, животном стилу и кућном окружењу.

            

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »