Март месец – месец борбе против карцинома Дом здравља Блаце обележио многобројним здравствно превентивним активностима

Препознавајући значајну заинтересованост великог броја жена за превентивне –скрининг прегледе,  Дом здравља Блаце је реализовао многобројне активности које имају заједнички циљ, да промовишу могућности и важност превенције рака грлића материце.

          

          

Током овог месеца здравствени радници дома здравља су организовали  здравствено васпитне активности у виду оргаизационих састанка, предавања, изложби и разговора у којима се женској популацији  објашњава важност редовног одласка на гинеколошки преглед.

   
Овим активностима, у овом месецу  преносимо поруку о значају доступних мера превенције у нашем дому здравља, у циљу спречавања оболевања и умирења од рака грлића материце.

У радним организацијама:  Макс хладњача Међухана, Миди органик хладњача у Барбатовцу, у удружењу Инклузија данас и у дечијем вртићу ,,Наша радост“ у Блацу одржано је предавање присутним радницама. Након предавања све заинтересоване особе су имале могућност провере крвног притиска и шећера у крви.

 

            

           

После предавања је отворена дискусија у којој су раднице постављале питања и могле да добију све одговоре.Такође је на истој теми подељен и здравствено васпитни материјал у виду флајера.

     

                

Дом здравља Блаце ће наставити и активно учествовати  са оваквим радом  у борби против малигних болести током целе године.

You may also like...

Prevedi/Translate »