Матуранти едуковани о ризичном понашању, насиљу и болестима зависности

Здравствени радници Дома здравља Блаце су у сарадњи са Полицијском станицом Блаце, реализовали предавања  у Средњој школи на тему сигурног и безбедног понашања поводом прославе последњег дана наставе  средњошколског образовања и прославе матурске вечери.

          

Циљ предавања је информисаност ученика  четвртог разреда средње школе о безбедној вожњи, поштовању саобраћајних прописа, о недоличном и насилничком понашању и о поседовању и коришћењу опојнох дрога. Ова превентивна активност је имала задатак да  повећа  безбедност ученика завршних разреда средњих школа и очува повољно стање  безбедности за врме прослава, којима ученици обележавају крај школовања.

          

Представници Дома здравља и Полицијске станице су матурантима поручили да завршетак свог школовања треба да проведу у веселој, лепој и безбедној атмосфери,  да током година које су пред њима пазе у каквом се друштву крећу, кога бирају за пријатеље, како не би дошли у проблематичне ситуације. Поручили су им, такође, да се за сваки облик насиља који и се деси, електронско, економско, физичко,  сексуално обавезно обрате полицији.

          

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »