,,Међународни дан детета“ у Дому здравља Блаце

Међународни дан детета, 20. новембар, обележава се са циљем да се скрене пажња јавности на све обавезе које друштво има према деци, као и на најважније проблеме са којима се деца суочавају.

Обележавањем овог дана, Дом здравља Блаце се јасно обратио јавности са позивом да се општа пажња заједнице додатно усмери на потребе најмлађег дела становништва. То је истовремено апел да се појединци, групе, установе, државне институције, невладин сектор нађу на истом племенитом задатку стварања услова за лепше и срећније детињство.
Оно што се чини за добробит деце никад није довољно.
Зато би требало да се баш на овај дан свако од нас посебно замисли над питањем шта би лично – као отац, медицинска сестра, лекар, васпитачица, сусед, професорка, уметник, новинарка, спортиста…лепо и корисно могао да учини за децу. Макар за једно дете. Своје или било које.
Дом здравља Блаце је желео да данашњи боравак деце у овој установи учини бар мало пријатнијим и опуштенијим него обично. Здравствени радници су уз уобичајене услуге у служби за здравствену заштиту деце делили и чоколадице, бомбоне, лизалице, као и дипломе за најхрабрије пацијенте.
Патронажне сестре су у холу направиле изложбу поводом овог дана, која је посебно привлачила погледе деце.
Овај дан – Међународни дан детета, промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету.
Обележава се и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

image-1-1  image-1-6  image-1-2  image-1-3

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »