Међународни дан медицинских сестара

Дан посвећен медицинским сестрама и техничарима у целом свету, 12.мај, обележава се у знак сећања на Флоренс Најтингејл, Енглескиње која је отворила прву школу за болничарке, и половином XIX века иницирала улазак професионално образованих жена у здравствену негу болесника. Професионалност, добра организованост, посвећеност, знање, емпатија, спремност да се искуство преноси на млађе колеге, али и свест о одговорности коју носе брига и старање за људски живот основни су захтеви овог занимања. Медицинске сестре спремне су да своју професију подигну на виши ниво, да пацијенте подстакну на активно учење, мотивацију и вештину очувања здравља током читавог њиховог живота.

Стална брига о пацијентима коју медицинске сестре и техничари Дома здравља Блаце пружају својим пацијентима, њихово стално усавршавање и едукација, професионалност и одговорност, као и индивидуална посвећеност сваком пацијенту, допринели су да Дом здравља заузме препознатљиво место у пружању здравствене неге свим својим пацијентима, а медицинско особље представља један од главних ослонаца у његовом раду.

Свој дан медицинске сестре Дома здравља Блаце провеле су радно, на својим радним местима,  уз пригодно предавање на крају радног дана.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »