Мобилне екипе Дома здравља у селу Врбовац

Мобилне екипе Дома здравља већ скоро годину дана обилазе села у општини Блаце, како би и становници у руралним насељима имали исте услове здравствене заштите.

Ови прегледи су показали да велики број људи има повишен крвни притисак и ниво шећера у крви, што узрокује појаву кардиоваскуларних болести. Све ове активности су у циљу спречавања настанка болести и унапређења здравственог стања становништва као и побољшања квалитета живота старих и болесних.

 Зато ће Дом здравља Блаце наставити да организује акције овог типа како би свим корисницима својих услуга омогућио једнако доступну здравствену заштиту, а нарочито старим и немоћним лицима у селима која немају амбуланту.

Кроз акцију ,,Здравље у Вашем дому“, екипа Дома здравља Блаце данас је обилазила домаћинства у селу Врбовац ,у којима живе старе и болесне особе. Сви прегледи су обављени у кућним условима, а здравствени радници су овом приликом поред клиничког прегледа, мерења крвног притиска и вредности шећера у крви, пружали и савете у вези са лечењем хроничних болести, а по индикацијама и консултације специјалиста.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »