,,НАША ПЛАНЕТА , НАШЕ ЗДРАВЉЕ“ Дом здравља обележио Светски дан здравља

Са циљем да промовише и посебно истакне неупоредиву вредност здравља,  Дом здравља Блаце је у центру  града одржао Базар здравља, поводом обележавања Светког дана здравља.

      

Посећеност ,,Базара здравља” је била велика, где су наши грађани и сви заинтересовани посетиоци могли да преконтролишу своје здравствено стање, уз бесплатно мерење крвног притиска и шећера у крви, као и могућност информисања и заказивање вакцинације и ревакцинације против ковида 19, уз  дељење здравствено-васпитног материјала у виду брошура и лимфлета.

          

Базар здравља је лепо прихваћен од стране посетилаца, са великим интересовањем и бројним питањима. Присутни су између осталог и едуковани, од стране здравствених радника, о превентивним мерама унапређења личног здравља, о значају превентивних прегледа као најбољем виду здравствене заштите, о значају употребе редовне терапије и редовне лекарске контроле, о умереној и свакодневној физичкој активности, правилној исхрани, препознавању и отклањању штетних навика и стресогених чиниоца итд.

     

У исто време су изложени панои, са сликовитим приказом на исту тему.

     

Посвећеност визији да сваки појединац, ма где живео на овој планети, може да оствари право на добро здравље, јесте водиља у здравственом систему, али би морала бити недвосмислени императив сваког друштва, сваке заједнице и, зашто да не, сваког од нас понаособ.

      

You may also like...

Prevedi/Translate »