НЕ ДОЗВОЛИТЕ ДА ЗБОГ ДУВАНА ИЗГУБИТЕ ДАХ „31. МАЈ-СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНСКОГ ДИМА“

 

       Дом здравља Блаце је обележио  31.мај, Светски дан без дуванског дима, низом здравствено –  промотивним активностима. Слоган овогодишње кампање, борбе против пушења је ,,Не дозволите да због дувана изгубите дах“. Циљ ове акције јесте подизање свести код људи о штетности дуванског дима како би се смањио број оболелих и умрлих од последица пушења и изложености дуванском диму и промоција здравих стилова живота.

        Наши грађани, пензионери и сви заинтересовани посетиоци су у Удружењу пезионера, у Блацу, имали прилику да разговарају и добију савете и штампан- едукативни материјал на тему – штетност дуванског дима, значај одвикавања од пушења, заштита од дуванског дима, пре свега најмлађих, трудница, као и друге савете у вези са здравим стиловима живота, превенцијом и раним откривањем болести, уз проверу крвног притиска и шећера у крви.

Постављене су изложбене поставке на ову тему у Удружењу пензионера  и у чекаоницама Дома здравља.

            

Сестре поливалентне патронаже су здравствеим васпитањем,  кроз индивидуални разговор, радом у породици обухватиле одређени број лица овом темом.

       Порука здравствених раника овог пута била је да не заборавимо да новац који се  троши на дуван  може се користити за друге неопходне сврхе, као што је куповина здраве хране, здравствена заштита или образовање.

 

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »