Ново санитетско возило у Дому здравља

Дом здравља Блаце добио је ново санитетско возило захваљујући Влади Јапана која је преко пројекта ПОПОС  донирала укупно 72.720 евра  за санитетско возило и медицинску опрему.

Возило је ново, савремено и поседује додатну опрему неопходну за збрињавање пацијената, а користитиће се у хитним случајевима, за транспорт болесника до других здравствених установа као и за интервенције у граду, те ће олакшати долазак до сваког пацијента где је то потребно.

Набавка овог санитетског возила  била је неопходна с обзиром на величину територије коју Дом здравља покрива и потребу да екипе реагују брзо и стигну до сваког пацијента, а све у циљу подршке унапређењу здравствене заштите у локалној заједници.

                  

Ово је од  изузетног значаја за установу у којој је већи део постојећих санитетских возила био дотрајао, а потребе за превозом пацијената у друге здравствене центре из године у годину су све веће.

Упркос тешком времену,  Дом здравља је у протекле три године успео да обнови возни парк који је био на крају свог експлоатисања са укупно пет возила, од којих су два санитетска и тиме значајно унапредио и побољшао пружање здравствених услуга свим корисницима у општини Блаце.

           

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »