Обавештење за све кориснике здравствене заштите у Дому здравља Блаце

Поштовани корисници услуга Дома здравља Блаце,

у сврху пружања најбоље могуће услуге за Вас, имајући у виду још увек актуeлну ситуацију са пандемијом коронавируса, те поштујући све мере превенције и предострожности, обавештавамо Вас да се постепено нормализује рад наше установе.

Захваљујемо свима на досадашњем придржавању мера заштите, захваљујући чему имамо овако добре резултате. Како би и даље одржали постојећу ситуацију и били спремни за евентуалну појаву новозаражених, предузећемо одговарајуће мере заштите за пацијенте и раднике дома здравља.

Молимо Вас да се придржавате следећих препорука:

  • Пацијент телефонским путем контактира свог изабраног лекара или тимску сестру, те по потреби договара термин за посету изабраном лекару.
  • За прописивање хроничне терапије довољно је контактирати свог лекара или сестру, који ће прописати потребне лекове.
  • Пацијенти би требали на преглед долазити сами, изузев кад је реч о деци или старијим особама које због свог стања захтевају пратњу.
  • На улазу у здравствену установу особље ће вршити тријажу пацијената при чему ће се узимати епидемиолошка анамнеза, мерити телесна температура, дезинфиковати руке.
  • Ношење маске на устима и носу је обавезно.
  • У чекаоницама се мора поштовати социјална дистанца од 2 метра.
  • Пацијенти с повишеном температуром и респирсторним симптомима ће и даље бити прегледани у Ковид амбуланти, те по потреби тестирати на КОВИД-19 инфекцију.

Обзиром да је за спровођење свих наведених мера потребно нешто више времена, молимо пацијенте за стрпљење при чекању прегледа и придржавању свог термина прегледа.

Захваљујемо се свима на разумевању и сарадњи.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »