Обележавање Светског дана борбе против сиде у Дому здравља Блаце

Светски дан борбе против сиде окупља људе широм света са циљем усмеравања пажње на ХИВ пандемију. Овај дан, који се ове године 30.-ти пут обележава у свету, пружа прилику да представници влада, државних институција и здравствених установа у сарадњи са осталим партнерима информишу јавност о актуелној епидемиолошкој ситуацији, значају тестирања на ХИВ и начинима заштите од наведене инфекције.

Овогодишња кампања у Републици Србији се реализује под слоганом ,,САЗНАЈ СВОЈ СТАТУС“.

   

Иако је Светски дан борбе против сиде добра прилика да шира јавност почне да прича о томе и да се знање спроведе у акцију, не смемо заборавити важност јачања свести о ХИВ-у и током целе године.

Поводом 1. децембра – Светског дана борбе против сиде, здравствени радници Дома здравља Блаце организују низ радионица и предавања на тему репродуктивног здравља младих у основној и средњој школи, где су циљна група ученици старији од седмог разреда основне школе.

У Дому yдравља Блаце су постављене изложбе поводом обележавања Светског дана борбе против сиде, а извршена је и подела едукативног материјала на ову тему.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »