Обележавање Светског дана срца

Оснажите свој живот” – то каже кампања, а шта каже статистика?

Кардиваскуларне болести водећи су узрок смрти у свету, а то се односи и на Србију.

Светски дан срца 2016. године усмерен је на стварање здравог окружења које би омогућило људима широм света да направе здрав избор за здраво срце. Здрави стилови живота као и превенција фактора ризика за настанак срчаног и можданог удара, смањиће ризик њиховог настанка у свим добним групама.

У организацији Дома здравља, данас су у центру града сви заинтересовани грађани могли бесплатно и на лицу места  добити савете  како да умање ризик од срчаних болести и сачувају здравље срца,  измерити крвни притисак и проверити ниво шећера у крви.

Сви посетиоци су добили и информативно – едукативни материјал о превенцији срчаног удара, са саветима како да умање ризик после инфаркта.

img_0671  img_0672  img_0677  img_0678

Тим поводом из блачког Дома здравља грађанима поручују да редовно одлазе код изабраног лекара и тако смање ризик за настанак болести срца и крвних судова. Усвајање здравих стилова живота, правилна исхрана, редовна физичка активност, контрола телесне тежине и крвног притиска је прави начин да се спрече болести срца и крвних судова, које су судећи према истраживањима, најчешћи узрок смртности у општини Блаце.

Циљ обележавања Светског дана срца је едукација становништва и промоција препорука за превенцију кардиоваскуларних болести, како би се смањила стопа смртности од срчаних обољења кроз упутстава за здрав начин живота и мере превенције.

img_0679   img_0681  img_0680  img_0682

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »