Обележен Међународни дан медицинских сестара и техничара

Међународни дан сестринства обележава се традиционално  још од 1974. године 12. маја на дан када је рођена Флоренс Најтингејл, која се сматра оснивачем модерне медицинске праксе. Као једна од најцењенијих и најпоузданијих професија, сесринство има централну улогу у препознавању вишеструких изазова у здравству.

Дом здравља Блаце је обележио овај значајни датум, са темом о важности професије којој сестре припадају и значају,  да рад, труд и пожртвованост медицинских сестара могу да схвате само они који су у систему и окружењу заједно са њима.

Медицинским сестрама и техничарима у Дому здравља Блаце, доброта, знање и храброст не недостају. Највећи број њих испуњава критеријуме оних најбољих, најпознатијих, као што је била Флоренс Најтингел, која је такође живела храбро, поносно и достојанствено – па се зато са правом сећамо и ње као и многих других дивних медицинских техничара.  Поред   знања и вештина поседују и веома изражену личну и професионалну одговорност, храброст, инвентивност и човекољубље, дајући немерљив допринос у лечењу и унапређењу здравља оболелих у нашем месту.

Честитамо 12. мај свим медицинским сестрама и техничарима.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »