Обележен Национални дан борбе против рака дојке

Према Календару јавног здравља 20. март се обележава као Национални дан борбе против рака дојке. Дом здравља Блаце је поводом обележавања овог значајног датума организовао низ здравствено-васпитних активности.

У радној организацији, д.о.о ,,Макс” је одржано предавање на ову тему, са освртом на самореглед дојке, са циљем да скрене пажња на распрострањеност  ове болести, на подизању свести о значају превенције и раног откривања рака дојке.

           

           

Раднице у овој радној организацији су едуковане од стране здравствених радника за правилно извођење самопрегледа дојке, времену, месту и начину самог прегледа.

Након предавања радницама је одрађен и лекарски преглед, уз мерење крвног притиска и шећера у крви. На исту тему је подељен здравствено – промотивни материјал у виду брошура и лимфлета.

Изложбене поставке поводом дана борбе против рака дојке, су постављене у чекаоницама Дома здравља, у служби опште праксе и  служби  гинекологије, где се наше пацијенткиње могу информисати о мерама превенције карцинома дојке.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »