Обележен Светски дан хране

  1. октобар се обележава као Светски дан хране. У складу са овим датумом, месец октобар је проглашен за Месец правилне исхране. Разноврсна и правилна исхрана постала је тренд у свету, па и код нас, и веома је заступљена као тема разговора у медијима и у свакодневном животу. Овај дан обележава се са циљем подизања свести, ширења информација и знања, али и мобилисања јавног мњења и фондова у корист глобалне борбе против глади.Такође, један од циљева је да се формирају исправни ставови и понашање појединца у вези са здрављем и правилним навикама у исхрани најшире популације.

          

Светски дан хране Дом здравља Блаце је обележио  у друштву најстаријих суграђана у Домском одељењу за стара лица и пензионере, а и изложбе на ову тему су биле постављене  у обе установе.  У Дому за стара лица Служба поливалентне патронаже организовала је предавање о значају  правилне исхране као важног дела превенције хроничних болести.

Ово предавање је само једно у низу која су здравствени радници организовали у месецу октобру за наше најстарије суграђане, чиме је настављена  и до сада одлична сарадња ових установа.

 

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »