Обележена Европска недеља превенције рака грлића материце

Поводом обележавања Европске недеље превенције рака грлића материце, у Средњој школи Блаце је одржано предавање за ученице завршних разреда.
Предавање су одржали здравствени радници Дома здравља Блаце на тему ,,Превенција карцинома грлића материце“, са циљем подизања свести жена о раку грлића материце и начинима превенције. У реализацији предавања коришћена је видео презентација коју су урадиле патронажне сестре а искористиле су прилику и да укажу на значај скрининга карцинома грлића материце који је у редовном плану услуга Службе за здравствену заштиту жена.
  
Обележавањем ове недеље преносимо поруку о значају доступних мера превенције у нашој земљи, у циљу спречавања оболевања и умирања од рака грлића материце.
Основна порука свим женама је да је рак грлића материце малигна болест која се може спречити. „СТОП РАКУ ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ” је слоган који ће обележити потребу да још једном апелујемо на наше сестре, мајке, ћерке, пријатељице да у Европској недељи превенције рака грлића материце размишљају о свом репродуктивном здрављу, и да у току године одвоје дан када ће посетити свог лекара и искористити неку од доступних могућности превенције.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »