Паронажна служба Дома здравља Блаце обележила Националну недељу дојења „ПОДРЖИ ДОЈЕЊЕ – ОСНАЖИ РОДИТЕЉЕ. САДА И УБУДУЋЕ”

Патронажна служба Дома здравља Блаце и ову, прву недељу октобра месеца  сваке године посвећује указивању на значај дојења и природне исхране беба.

Патронажне сестре својим  активностима, акценат су ставиле на унапређење информисаности кроз едукацију трудница, патронажне посете породиљи о начинима за успешну подршку дојењу, уз помоћ одговарајућег едукативног материјала.

           

У том циљу, вршила се промоција и дистрибуција промотивног материјала  родитељима у Служби поливалентне патронаже и у породици, како би се мајке што боље упознале са предностима природне исхране, а уједно и охрабриле да истрају у намери да доје своју бебу.

   

Поред тога што је овакав начин исхране одојчета најздравији, најјефтинији и најједноставнији, омогућава посебну везу између одојчета и мајке.

Дојење није искључива одговорност жена – заштита, промоција и подршка дојењу је колективна друштвена одговорност. Подршку мајкама које доје потребно је обезбедити на различите начине.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »