Препоруке за здраво старење у сеоским домаћинствима

Промоција здравља и превенција фактора ризика нису резервисани само за млађе добне групе већ, напротив, имају значаја и у популацији старих. Дом здравља Блаце у оквиру својих актвности на терену, спроводи и  превентивне активности у сеоским домаћинствима, старијим лицима који уз лекарски преглед, мерење крвног притиска, шећера у крви могу да добију и здравствено  васпитне савете за здрав живот и здраво старење.

     

Овог пута су мештани села Гргуре имали прилику да их посете здравствени радници у њиховим домовима и да се притом  сви они који се налазе у процесу старења и старости упознају са најважнијим факторима ризика и препорукама за редовне контроле хроничних болести. На овај начин може се спречити настанак многих хроничних болести или , уколико је већ испољено хронично обољење спречити настанак компликација.

     

Уз  савете здравствених радника старе особе треба да преузму одговорност за сопствено здравље и да пре свега, одржавају здраве животне навике и редовно контролишу своје здравствено стање.

     

 

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »