Превенцијом до здравља у ,,Трикотажи Ивковић“

Превенција је први корак ка очувању и унапређењу здравља и општег стања организма. Важност превентивних прегледа огледа се у редовним контролама и праћењу здравственог стања, могућностима за рано откривање и лечење различитих обољења, али и у учењу о здравим животним навикама.

Запослени у,, Трикотажи Ивковић “су се у великом броју одазвали акцији Дома здравља Блаце и обавили низ превентивних дијагностичких процедура у циљу провере здравља.

Овом приликом, поред редовних превентивних активности које здравствени радници обављају  у радним организацијама као што су провера нивоа шећера у крви,  крвног притиска и другe мањe дијагностичкe процедурe  (скрининг на дијабетес  типа 2, скрининга на депресију), одрађени су и превентивни гинеколошки прегледи и ултразвучни прегледи дојке.

У току акције радила се и мотивација  запослених да се редовно јављају свом изабраном лекару и прате своје здравствено стање кроз превенцију.

Након свих обављених прегледа, здравствени радници из Слубе за поливалентну патронажу су одржали предавање  у  просторијама ,,Трикотажe Ивковић” о превенцији најчешћих здравствених проблема који су откривени приликом ове превентивне акције  и дали савете за унапређење здравља и превенцију болести и компликација.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »