Превенцијом и раним откривањем, можемо спречити рак грлића материце

Здравствени радници Дома здравља Блаце  су у оквиру недеље превенције рака грлића материце, здраваствено- васпитним радом  подстакли наше грађанке да ураде нешто добро за себе, да долазе на превентивне прегледе, који нису страшни, не трају дуго и да схвате озбиљност и потребу сагледавања превентиве као начин раног откривања  болести.

У патронажној служби  је  одржано предавање за наше суграђанке ромске популације, уз поделу брошуре, на ромском језику, као симбол преношења знања, које се током ове недеље деле не само женама већ и свима онима који подржавају борбу против рака грлића материце.

 

У чекаоницама Дома здравља су постављене изложбене поставке , које преносе поруку о значају доступних мера превенције у нашем Дому здравља, у циљу спречавања оболевања и умирања од рака грлића материце.

У ,,Удружењу пезионера”  у Блацу, такође је обухваћен одређен број жена едукацијом.

Патронажне  сестре су својим радом, кроз патронажне посете, акцентовале  мотивацију  жена на редовне гинеколошке прегледе, обучавале их факторима ризика који доводе до рака грлића материце, као и симптомима и знацима болести, јер знањем побеђујемо болест и поправљамо квалитет живота..

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »