Превентивне активности Дома здравља Блаце у организацији ,,Инклузија данас”

И поред доказаних мера превенције рак грлића материце у нашој земљи већ дуги низ година наставља да буде један од водећих узрока обољевања и умирања у женској популацији.

У овој недељи Дом здравља Блаце организује велики број различитих активности које имају заједнички циљ, да промовишу могућности и важност превенције рака грлића материце, у виду предавања и разговора у којима  се женама објашњавају важност редовног одласка на гинеколошки преглед.

       

У радној организацији ,,Инклузија данас” у Блацу, радницама је одржано  предавање на задату тему. После предавања присутним радницама подељен је едукативан материјал у виду брошура. Такође, све раднице су имале и прилику да провере основне параметре свог здравственог стања, премеравањем крвног притиска и нивоа шећера у крви.

       

Основна порука наших здравствених радника свим женама је, да је рак грлића материце малигна болест која се може спречити.

„Рано откривање може спречити рак грлића материце” је слоган који ће обележити потребу да још једном апелујемо на жене одређених узрасних група да у недељи превенције рака грлића материце размишљају о свом репродуктивном здрављу и да у току године одвоје дан када ће посетити свог лекара и искористити неки од доступних превентивних прегледа.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »