Превентивни прегледи и промоција превенције као најбоље мера за очување здравља за запослене у Oсновној школи ,,Стојан Новаковић“

Током акције превентивних прегледа, који имају за циљ промоцију  превенције као најбоље мере за за очување здравља, Дом  здравља Блаце  је организовао ове активности  и за раднике основне школе ,,Стојан Новковић“ у Блацу.

            

            

Заинтересовани запослени су имали  прилику да провере своје здравствено стање, мерењем крвног притиска, шећера у крви, утврђивањем БМИ и попуњавањем скрининга за кардиоваскуларне болести ,  дијабетес мелитус тип 2 и за депресију.

Превентивни прегледи су веома значајни јер омогућавају проверу личног здравља и уколико има повећаних вредности шећера у крви, праћене повишеним крвним притиском и гојазношћу што спада у велики ризик за настанак многих  хроничних болести, може се на време реаговати и спречити да дође до развоја болести.

           

           

Такође, запошљенима је подељен и здравствено-васпитни материјал у виду брошура едукативног карактера, са наменом подизање свести о значају и препознавању здравих стилова живота као и потреби очувања и редовне контроле здравља.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »