Превентивом до квалитетнијег живота – Превентивни прегледи у компанији ,,Ивковић ДОО“

Март месец је, према Календару јавног здравља, посвећен борби против рака. Превенција малигних болести има огроман јавно-здравствени потенцијал и представља најефикаснији приступ у контроли малигних болести. На приближно две трећине фактора ризика који су одговорни за настанак рака је могуће утицати, мењати их или их потпуно елиминисати. Чак 40% малигних болести може бити избегнуто једноставним мерама: престанком пушења, ограниченим конзумирањем алкохола, избегавањем сувишног излагања сунцу, одржавањем просечне телесне тежине, конзумирањем здраве хране, вежбањем, као и заштитом од инфекција које се могу развити у рак.

         

Дом здравља Блаце је, у сарадњи са компанијом „Ивковић ДОО“ Блаце, где је доминантна женска популација, реализовао велики број превентивних активности на тему „Превенција карцинома грлића материце“. Здравствено предавање, здравствено-индивидуални разговори и подела брошура на исту тему, као и провера крвног притиска реализовани су у просторијама ове компаније 1.марта 2024.године.

          

Циљ ових активности је да се жене свих животних доби подстакну на размишљање о значају очувања свог репродуктивног здравља.

You may also like...

Prevedi/Translate »