РАДНО ВРЕМЕ ДОМА ЗДРАВЉА БЛАЦЕ ОД 07:00-18:00 ЧАСОВА

У складу са мерама Владе Републике Србије а у циљу спречавања ширења новог корона вируса Министарство здравља донело је одлуку о промени радног времена домова здравља.
Дом здравља Блаце, почев од 19.03.2020.године радиће од 07:00-18:00 часова.
Грађанима ће у периоду од 18:00 до 07:00 часова за сва питања и информације бити доступни телефони 027/371 153, 027/370 074  и  062/271 114.

У издвојеној ординацији која је, по налогу Министарства здравља, формирана у згради Дома здравља Блаце прегледаће се сви одрасли пацијенти са територије општине Блаце који имају високу температуру или симптоме обољевања респираторног тракта.

Деца ће се прегледавати на истом месту као и до сада.

Моле се родитељи да пре доласка у дом здравља закажу преглед на број телефона 062 271 125, како би се избегли непотребни контакти пацијената.

ВАЖНА НАПОМЕНА ПАЦИЈЕНТИМА ОВЕ ОРДИНАЦИЈЕ:

Ако имате неке од симптома и знакова који указују на потенцијално обољевање од корона вируса, трудите се да своје кретање контролишете те да до ове ординације али и других дестинација вашег минимално нужног кретања, долазите колима ако је могуће, да носите маску за нос и уста (ако је немате, импровизујте је употребом било које погодне тканине, али немојте шетати међу здравима без икакве маске), да се не задржавате у разговору ни са ким, и да уђете право у ординацију, ради спречавања ширења болести. Понављамо да ова болест генерално није тешка, да већина популације и не захтева било какву интервенцију лекара, али да се очекује да ће 5-6% оболелих захтевати интервенцију здравствених радника и одговарајућу негу, те да наведеним понашањем штитимо управо њих, а то су наши старији суграђани који припадају категорији најосетљивијих. Пошто је у питању потпуно нова болест, још увек се о њој много тога не зна, али последњи непотпуни и недовољно поуздани подаци указују да је особа заразна 24 – 48 сати ПРЕ појаве првих симптома, и чак две недеље НАКОН излечења, те то треба имати у виду приликом свог понашања, јер морамо штитити друге, да би и други штитили нас! 

Радно време ординације: од 7 до 18 сати

Фиксни телефони: 027 370 074, 027 371 153

Мобилни телефон: 062/271 114,

За све потребне информације од 18 сати до 7 сати ујутру позивајте следеће бројеве:
062/271 114, 027/371 153, 027/370-074

 

Приликом позивања свих ових телефона ради информисања о болести коју узрокује корона вирус, или о изношењу симптома које имате, имајте у виду да у ординацији ради само један лекар (за сада), те да истовремено може да разговара само са једном особом.

Подсећамо још једном да су симптоми обољевања од корона вируса следећи: 

За разлику од грипа, који наступа нагло и тепература одмах скочи и буде висока, корона се постепено развија, температура је у почетку благо повишена и полако расте, као и остали симптоми.

Често, инфекција корона вирусом почиње грозницом, праћеном сувим кашљем, а након недељу дана доводи до губитка даха и онда је потребно болничко лечење.

Неки од симптома који се још наводе су: главобоља, кијање, кашаљ, кратак дах и потешкоће са дисањем. Јављају се и болови у мишићима.

Код особа са слабијим имунитетом, код старијих људи и мале деце постоји могућност да овај вирус захвати ниже дисајне органе, па се може развити упала плућа или бронхитис.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »