Систематски прегледи за прваке у Дому здравља Блаце

Сваки родитељ са нестрпљењем ишчекује полазак свог детета у први разред основне школе. Живот детета, а и родитеља, се мења са новим начином живота, обавезама и уклапањем детета у нову средину.

У оквиру припрема за полазак у основну школу ради се систематски преглед, где се процењује здравствено стање детета. Циљ систематског прегледа јесте процена здравственог стања детета  за упис у први разред основне школе.

         

Прегледи за добијање потврде за упис у основну школу обухватају прегледе: очног лекара, стоматолога, , и на крају педијатра, који на основу прегледа, лабораторијских анализа и вакциналног статуса издаје потврду за упис детета у школу. Пред полазак у основну школу дете се вакцинише, односно ревакцинише по календару вакцинације Републике Србије против одређених болести.

   

У патронажној служби,  здравствено васпитни рад спроведи  се  са децом и родитељима, на теме о значају правилне исхране, хигијене и неге, стимулацији правилног раста и развоја у том узрасном периоду,  безбедност  и понашање у саобраћају .

     

Након тога је дете спремно за упис у школу, за полазак у неки нови свет.

Дом здравља Блаце свим будућим првацима жели срећу и успех у наредном периоду живота!

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »