Светосавска повеља додељена Дому здравља Блаце

 

Топлички округ је ове године доделио Светосавску повељу Дому здравља Блаце, на  свечаности која је организована у Народном музеју Топлице и која је окупила велики број Прокупчана, представнике свих топличких општина, Цркве, Војске, здравствених и установа културе, као и ученике и наставнике школа.

Дом здравља Блаце је, како стоји у образложењу, био на путу који је утемељио Свети Сава, јер је дао максималан допринос и показао пожртвованост на сваком радном задатку, али и ван њега. Својим личним примером, залагањем и несебичношћу помагали су другима и на тај начин унапредили заједницу у којој живимо.

Дом здравља Блаце је у предходном периоду направио један велики искорак и од једне установе која се налазила у веома тешкој ситуацији израстао у изузетно копентентну и квалитетну установу са веома позитивним пословним билансом.

У 2016. години Дом здравља је остварио акредитацију високог степена на период од седам година, а већ дужи период по резултатима Републичког фонда за здравствено осигурање мереним капитационом формулом налази се на прво место у Топличком округу, а на четвртом у Републици Србији.

Континуираним и упорним залагањем и непресушном енергијом менаџмент ове установе је постигао и значајне резултате на побољшању просторних услова рада у Дому здравља, адаптацији и реновирању како главне зграде тако и здравствених амбуланти, занављању медицинске опреме и возног парка, иако је тешка материјална ситуација у друштву отежавала све те подухвате.

Перманентним планирањем и унапређивањем превентивног здравственог рада, радило се на очувању и унапређењу здравља становништва у Општини Блаце и успешно се радило на елиминисању фактора ризика који доводе до настанака болести.

У циљу повећања доступности здравствене заштите грађанима општине Блаце, константно се унапређивала и проширивала здравствена заштита, како у самом граду, тако и у сеоским насељима кроз превентивне акције које се дужи временски период спроводе на терену.

Такође, посебна пажња поклањала се побољшању материјално-техничко-технолошких услова рада, безбедности запослених и пацијената, естетско-хигијенском уређењу установе, маркетингу и изради пројекта као и укључивању установе у многобројне пројекте различитих карактера.

Додељивање Светосавске повеље Дому здравља је само још један подстрек, како за менаџмент тако и за све запослене за још бољи и делотворнији рад, а све у интересу становништва општине Блаце.

     

 

You may also like...

Prevedi/Translate »