Светски дан здравља обележен под слоганом „Здравље за све“

Светски дан здравља је прилика да се подсети становништво на значај здравих стилова живота и превенцију фактора ризика за настанак најчешћих поремећаја здравља. Превентивним анализама је могуће не само спречити нека обољења, већ и унапредити целокупно здравствено стање.

Светски дан здравља 7.април ове године посвећен је доступности здравственој заштити и обележава се под слоганом „Здравље за све“.

И ове године, Дом  здравља Блаце се активно  придружује у обежавању Светског дана здравља спроводећи  бројне програме,  како би своје суграђане подстакао да чувају своје здравље.

У периоду од 9.00 до 12.00 часова у Центру града, сва заинтересована лица су  могла да поред добијања савета и здравствено-едукативног и промотивног материјала,  измере вредности шећера у крви  и крвни притисак. Патронажне сестре су овом приликом направиле и изложбу на ову тему, коју су такође изложиле у Центру града.

  

Циљ кампање је био  усмерен  на информисање и стицање знања, формирање исправних ставова и понашања у вези са здрављем као и значај доступности здравствене заштите, чији је основни циљ остварење највишег могућег нивоа очувања здравља грађана.

Остваривање циља могуће је заједничким ангажовањем здравствених и образовних установа, уз учешће запослених, ученика и њихових родитеља, медија, друштвено-хуманитарних, спортских, рекреативних, културних и других организација и удружења.

 

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »