Успешно реализоване акције Дома здравља Блаце

Међународни дан сестринства – 12. мај, медицинске сестре и техничари Дома здравља Блаце су обележиле радно, низом превентивних акција у циљу промоције здравља и здравих стилова живота, кako би указале на посебност и изузетну важност ове професије.

Под слоганом „Кретањем до здравља“, Дом здравља Блаце је уз подршку фармацеутске куће ,, BAYER“ , у периду од 9:00 – 12:00 часова у центру града и у просторијама Дома пензионера данас организовао превентивне акције где су наши суграђани могли да провере своје здравље бесплатно и на лицу места, а у циљу обележавања Међународног дана физичке активности.

Акцијом је обухваћено преко 200 грађана, који су имали прилику да ураде проверу крвног притиска, мерење нивоа шећера у крви и добију едукативан материјал уз стручне савете лекара везане за здравље и здраве стилове живота.

Водеће узроке оболевања и умирања у Републици Србији представљају хронична незаразна обољења (болести срца и крвних судова, шећерна болест, малигне болести – рак дојке, грлића материце и дебелог црева), чијем настанку и развитку доприносе фактори ризика у највећој мери везани за неадекватно здравствено понашање, као и за факторе наслеђа. Ризик настанка ових обољења се може редуковати или елиминисати применом одређених промотивних активности и превентивних интервенција.

Дом здравља Блаце организоваће многобројне акције у наредном периоду на различитим локацијама у граду, у мају, јуну, јулу, августу и септембру.
Основни циљ  промоција здравља и здравих стилова живота је смањење броја новооболелих и броја умрлих од масовних незаразних болести.

You may also like...

Prevedi/Translate »