Вредна донација Владе Јапана Дому здравља Блаце

Данас је у Амбасади Јапана у Београду одржана церемонија потписивања уговора за осам пројеката за основне потребе становништва.

Влада Јапана обезбедила је 435,433 евра за осам локалних организација у Републици Србији, за пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС), између којих је и Дом здравља Блаце.

Церемонији је поред амбасадора Јапана, представника министарстава здравља, пољопривреде и просвете Републике Србије, уз остале добитнике донације, присуствовао и директор Дома здравља Блаце др Радољуб Дуњић.

ПОПОС донације имају за циљ да подрже социјални развој кроз пројекте за основне потребе становништва. Влада Јапана пружа финансијску помоћ неопходну за имплементацију пројеката који ће допринети економском и социјалном развоју земље.

Од укупно 400 захтева за донацијом колико је било ове године, осам пројеката ће бити реализовано, између којих је и пројекат Дома здравља Блаце, чија вредност износи 72 720 евра.

Дом здравља Блаце је пројектом за финансијску донацију Владе Јапана добио једно санитетско возило, апарат за ултразвучну дијагностику, офталмолошки безконтактни тонометар и два ЕКГ апарата.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »