,,Заједно до здравља” враћа осмех корисницима организације ,,Инклузија данас ”

Дом здравља Блаце заједно са геранто домаћицама организације ,, Инклузија данас ”, а у циљу унапређења здравља, побољшања квалитета живота и приближавање система здравствене заштите својим корисницима, а и корисницима ове организаације, наставља са својим активностима на терену.

Здравствени радници су  уз подршку геранто домаћица обишли старија лица која живе сама и нису у стању да се старају о себи или живе са сродницима који нису у могућности да им пруже адекватну помоћ  на подручју села Ђуревац, Пребреза, Сибница и Чучале.

Иако су овом приликом здравствени радници обављали уобичајене активности као што су клинички преглед, мерење крвног притиска и мерење шећера у крви, овим старим, немоћним и не ретко заборављеним лицима је највише пријала лепа реч и разговор са лекаром и медицинским сестрама.

       

Циљ ове акције коју Дом здравља спроводи под слоганом ,,Заједно до здравља” је не само побољшати квалитет услуга корисницима здравствене заштите, већ и омогућити већу доступност здравствених ресурса и то физичкки, просторно и бесплатно.

      

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »