ЗАЈЕДНО МОЖЕМО МНОГО ВИШЕ Промоција Светске недељe дојења

Дом здравља Блаце поводом обележавања Светске недеље дојења је спровео бројне активности у циљу промоције и подршке дојења, са циљем  да јача друштвену свест о значају и предностима дојења и да обезбеди подршку дојењу, а тиме унапреди и заштиту здравља мајке и детета.

Службе превентивне заштите су интезивирале здравствено – васпитне активности на заштити, промоцији и подршци дојењу кроз различите теме које су од значаја за дојење, уз дељење промотивног здравља, како би се повећало знање и информисаност о предностима природне исхране.

           

Припрема сваке жене за дојење се отпочиње у трудноћи, кроз едукацију трудница, како би се подстакле све мајке да доје своју децу и на тај начин очувају своје здравље.

Кроз здравствено васпитне методе, радионице, индивидуалне разговоре, изложбене поставкe, здравствени радници и патронажне сестре пружају подршку и помоћ трудницама и мајкама дојиљама да остваре успешно дојење, којим се обезбеђује најоптималнија исхрана, правилан раст и развој, заштита и унапређење здрвља детета и мајке.

         

Да бисмо омогућили дојење, сви морамо да га штитимо, промовишемо и подржавамо.

You may also like...

Prevedi/Translate »