Здравље у Вашем дому: Едукација и прегледи у свим месним заједницама

У оквиру пројекта “Здравље у Вашем дому”, који се реализује у задњих неколико година, Дом здравља Блаце је и ове јесени започео тромесечну акцију која ће се спровести у свим селима блачке општине.

Здравствени тим лекара и медицинских техничара започео је едукацију мештана у оквиру превентивних прегледа, а све у жељи да смањи број оболелих од хроничних незаразних болести, пре свега кардиоваскуларних.

У оквиру ове акције, сви заинтересовани становници месних заједница моћи ће да измере ниво шећера у крви, висину крвног притиска и добију савете и упуства како да сачувају своје здтравље.

Ова акција Дома здравља Блаце проистекла је из жеље је да се што већем броју становника пружи прилика да преконтролишу своје здравствено стање. Ова дугогодишња иницијатива има за циљ побољшање и унапређење здравственог стања суграђана, а посебно се настоји  да се изађе у сусрет старијим особама којима је је отежано кретање, па су у целу акцију укључене и кућне посете.

Серија едукација грађана и бесплатних превентивних прегледа у оквиру пројекта „Здравље у Вашем дому” почела је у селима Горња Јошаница, Претрешња и Шиљомана,  а обухватиће саа сеоска насеља у блачкој општини.

You may also like...

Prevedi/Translate »