Здравствени радници Дома здравља Блаце обележили 15.октобар – Светски дан чистих руку у дечијем вртићу ,,Наша радост“

Обележавања Светског дан чистих руку има за циљ развој културе прања руку сапуном, kaо ефикасног и приступачног начина за спречавање болести и очувања здравља.

Здравствени радници Дома здравља Блаце су здрвствено васпитним радом обухватили децу, старије групе у дечијем вртићу,, Наша радост“у Блацу. Прање руку сапуном и водом је једноставно и јефтино, и може значајно да смањи број мале деце која се разболе. Подучавање деце о правилном прању руку помаже њима и њиховим заједницама да остану здрави.

               

Прање руку сапуном и водом један је од најједноставнијих и најефикаснијих начина да се заустави ширење клица и  начин да останемо здрави. Одржавање хигијене руку може спречити 1 од 3 дијареје и 1 од 5 респираторних инфекција, као што су обична прехлада или грип.

Упркос томе што је прање руку сапуном спасоносна мера, велики је изазов промовисати једну апстрактно добру идеју и претворити је у практично понашање које се примењује увек када је то потребно – код куће, у школи, у некој другој ситуацији и окружењу, у локалној заједници и широм света.

You may also like...

Prevedi/Translate »