Здравствени радници обилазили мештане села Чунгула

Мобилне екипе Дома здравља годинама уназад обилазе села у општини Блаце, како би и становници у руралним насељима имали исте услове здравствене заштите.

Ови прегледи су показали да велики број људи има повишен крвни притисак и ниво шећера у крви, што узрокује појаву кардиоваскуларних болести. Све ове активности су у циљу спречавања настанка болести и унапређења здравственог стања становништва као и побољшања квалитета живота старих и болесних.

Зато ће Дом здравља Блаце наставити да организује акције овог типа како би свим корисницима својих услуга омогућио једнако доступну здравствену заштиту, а нарочито старим и немоћним лицима у селима која немају амбуланту.

            

Кроз акцију ,,Здравље у Вашем дому“, екипа Дома здравља Блаце је обишла и домаћинства у селу Чунгула, у којима живе старе и болесне особе. Сви прегледи су обављени у кућним условима, а здравствени радници су овом приликом поред клиничког прегледа, мерења крвног притиска и вредности шећера у крви, пружали и савете у вези са лечењем хроничних болести, а по индикацијама и консултације специјалиста.

              

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »