Здравствено васпитне активности поводом обележавања „НАЦИОНАЛНОГ ДАНА БЕЗ ДУВАНСКОГ ДИМА“

 

Активности здравствених радника Дома здравља Блаце у оквиру обележавања ,,Националног дана без дувана“,  упозоравају грађанство на штетне ефекте употребе дувана као и излагања дуванском диму.Ове године, Национални дан без дувана се обележава под слоганом „Заштитимо се од дувана” и посебно вишеструке последице по здравље људи и околине.

Поводом обележавања овог значајног датума у Основној школи ,,Стојан Новаковић“ у Блацу реализовано је здравствено васпитање   кроз предавање и изложбени приказ, којима су обухваћени ученици од петог  разреда. Ученици су могли да сазнају, све о штетном дејству никотина, последицама које носи конзумирање дувана, као и о самом пушењу као ризичном понашању и фактору ризика за  настанак  и развој многобројних болести.

             

У оквиру обележавања Националног дана без дувана, истичу се и нови изазови у контроли дувана као што су употреба наргила и електронских цигарета међу младима.

Постављене су изложбе на ову тему у просторијама удружења  пензионера и у Дому здравља по чекаоницама служби.

    

Сестре поливалентне патронаже су кроз индивидуални разговор, радом у породици обухватиле одређени број лица овом темом.

Дом здравља  наставиће реализацију  здравствено васпитних- активности на ову тему и активно учествовати  у борби против дуванског дима.

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »