Базар здравља на градској манифестацији ,,Дани шљиве”

 

У циљу промоције , унапређења и очувања здравља становништва наше општине, Дом здравља Блаце је спровео дводневну акцију “Базар здравља”, у центру града, у оквиру манифестације ,,Дани шљиве”.

У акцији су учествовали здравствени радници различитих профила, а посебан акценат је био на превенцији раног откривања дијабетеса и кардиоваскуларних болести.

IMG_0566                 IMG_0560

Вршено је мерење шећера у крви и мерење крвног притиска, даване су стручне консултације и савети, како о здравим стиловима живота тако  и о превенцији хроничних незаразних болести и здравља уста и зуба. Поред изложба које су са поменутим темама такође биле изложене у граду, подељене су и веће количине промотивно – рекламног материјала уз сва потребна образложења.

Грађани су на овом дводневном  ,,Базару здравља” имали прилику да добију на једном месту и за кратко време без здравствене књижице и дугог чекања на заказани термин све ове услуге.

IMG_0562                 IMG_0577

Изузетно велик одзив грађана на овој јавној, здравствено – промотивној акцији је у потпуности потврдио њену успешност, с обзиром да је откривено и неколико нових случајева дијабетеса, што је и сврха и циљ оваквих активности.

Базари здравља су највећа акција превентивне медицине која је дала веома добре резултате, а циљ је да се грађани подстакну да здравље сматрају својој бригом и највећом вредношћу.

IMG_0598                     IMG_0588

IMG_0591  IMG_0592  IMG_0595  IMG_0557

IMG_0572          IMG_0576

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »