Светски дан борбе против сиде обележио Дом здравља

Различитим манифестацијама у граду Дом здравља Блаце је обележио светски Дан борбе против АИДС-а.
Подела едукативно промотивног материјала, постављање изложби, подела кондома, трибине и предавања, део су онога што је Дом здравља организовао овим поводом, како би подстакли свест грађана о опасностима ове болести, али и да би указаo на то да сида, захваљујући новим методама лечења није више само болест од које се умире, већ са којом се живи.

           
Поводом Светског дана борбе против сиде, здравствени радници Дома здравља су на Високој пословној школи поделили флајере и презервативе младим суграђанима а предавања на ову тему су одржали у основној школи ,,Стојан Новаковић” и Средњој школи Блаце.

      
Овом акцијом и многобројним активностима здравствени радници су послали заједничку поруку, да је одговоран однос према себи и другима важан за читаво друштво.

  

   

   

Светски дан борбе против сиде је важан да подсети јавност да ХИВ није нестао – да постоји и даље витална потреба да се сакупе средства, подигне свест, победе предрасуде и побољша образовање.
Иако је Светски дан борбе против сиде добра прилика да шира јавност почне да прича о томе и да се знање спроведе у акцију, не смемо заборавити важност јачања свести о ХИВ-у и током целе године.
 

Можда ће вас интересовати..

Prevedi/Translate »